Sceletium Tortuosum (Kanna, Kougoed)

Kanna (Sceletium tortuosum), ook wel Kauwgoed, Channa, of Kougoed, is een in Zuid-Afrika voorkomende vetplant uit de ijskruidfamilie die bekendstaat vanwege z'n psycho-actieve en rustgevende werking. De plant is al sinds pre-historische tijden in gebruik bij de jager-verzamelaars en boeren die in Zuid-Afrika rondwaren. De eerste meldingen van deze plant stammen al uit 1662, Jan van Riebeeck schreef erover. De gefermenteerde plant wordt oorspronkelijk gekauwd, waarbij door het inslikken van de vrijkomende saliva de psycho-actieve stoffen opgenomen worden.

Kanna verbetert bij inname de stemming, en onderdrukt het hongergevoel. Het veroorzaakt milde euforie met in eerste instantie verhoogde alertheid, later gevolgd door sedatie. Gebruikers beschrijven eveneens een versterkt inlevingsvermogen in anderen. In hoge doseringen kunnen bijwerkingen optreden zoals hoofdpijn, misselijkheid en paniekaanvallen. De plant zou geen hallucinogene werking bezitten, in tegenstelling tot wat sommige literatuur vermeld. Kanna werkt synergetisch in combinatie met sommige andere psychoactieve middelen, zoals onder andere cannabis.

Kanna heeft een anxiolytische werking en verbetert de gemoedstoestand. Het voornaamste alkaloïde betreft mesembrine, dat werkt als een selectieve serotonine-heropnameremmer en als een potente inhibitor van het enzyme phosphodiesterase 4 (PDE4).

Kanna kan op meerdere manieren gebruikt worden. Er kan thee van gezet worden of men kan het capsules gewoon doorslikken.

Sceletium tortuosum wordt verondersteld te werken als een selectieve serotonine heropname remmer (SSRI) in de hersenen. Sceletium tortuosum in combinatie met veel voorkomende psychiatrische medicijnen, waaronder andere SSRI's (zoals Prozac) en MAO-remmers wordt absoluut afgeraden!

Waarschuwing: Indien u Kanna naast andere medicijnen wilt gebruiken, dan ALTIJD eerst uw arts raadplagen!

Verpakt per 60 vegetarische capsules a 200mg

Dosering: 200mcg (0,2 gram) per keer, max. 3x verdeeld over de dag.

Ingrediënten:

  • Kanna
  • Vegetarische capsules

Disclaimer

De informatie op deze website informatie heeft als doel mensen informatie te geven. Niets op deze website kan worden opgevat en is niet bedoeld om te worden gebruikt voor medische diagnoses of behandeling. De gegeven informatie mag niet worden gebruikt in plaats van het advies van uw arts of andere gekwalificeerde zorgverlener.

Mocht u gezondheidszorg gerelateerde vragen hebben, raadpleeg uw arts of andere gekwalificeerde zorgverlener onmiddellijk. Ga altijd in overleg met met uw arts of andere gekwalificeerde zorgverlener alvorens een nieuwe behandeling, dieet, of fitness programma begint.

Negeer nooit een medisch advies of stel uw bezoek bij uw arts uit naar aanleiding van iets wat u op deze website heeft gelezen. De producten op deze site zijn geen plaatsvervanger voor uw medicijnen of behandeling, slecht voedselsupplementen.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Kanna (20:1) capsules 200 (60 x 200mg)

Kanna verbetert bij inname de stemming en onderdrukt het hongergevoel.

    60 vegetarische capsules met ieder 200mg Kanna. Kanna verbetert bij inname de stemming, vermindert angst en stress en onderdrukt het hongergevoel. Het veroorzaakt milde euforie met in eerste instantie verhoogde alertheid, later gevolgd door sedatie. Gebruikers beschrijven eveneens een versterkt inlevingsvermogen in anderen.


  • Artikel nr.: KANN-10044
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • 14,50€

  • Excl. BTW: 13,30€

Gerelateerde producten

Kanna (20:1) capsules 400 (60 x 400mg)

Kanna (20:1) capsules 400 (60 x 400mg)

Kanna verbetert bij inname de stemming en onderdrukt het hongergevoel. ..

21,95€ 24,50€ Excl. BTW: 20,14€

Tags: Kanna, Capsules, kouwgoed,