Sceletium Tortuosum (Kanna, Kougoed)

Kanna (Sceletium tortuosum), ook wel Kauwgoed, Channa, of Kougoed, is een in Zuid-Afrika voorkomende vetplant uit de ijskruidfamilie die bekendstaat vanwege z'n psycho-actieve en rustgevende werking. De plant is al sinds pre-historische tijden in gebruik bij de jager-verzamelaars en boeren die in Zuid-Afrika rondwaren. De eerste meldingen van deze plant stammen al uit 1662, Jan van Riebeeck schreef erover. De gefermenteerde plant wordt oorspronkelijk gekauwd, waarbij door het inslikken van de vrijkomende saliva de psycho-actieve stoffen opgenomen worden.

Kanna verbetert bij inname de stemming en onderdrukt het hongergevoel. Het veroorzaakt milde euforie met in eerste instantie verhoogde alertheid, later gevolgd door sedatie. Gebruikers beschrijven eveneens een versterkt inlevingsvermogen in anderen. In hoge doseringen kunnen bijwerkingen optreden zoals hoofdpijn, misselijkheid en paniekaanvallen. De plant zou geen hallucinogene werking bezitten, in tegenstelling tot wat sommige literatuur vermeld. Kanna werkt synergetisch in combinatie met sommige andere psychoactieve middelen, zoals onder andere cannabis.

Kanna heeft een anxiolytische werking en verbetert de gemoedstoestand. Het voornaamste alkaloïde betreft mesembrine, dat werkt als een selectieve serotonine-heropnameremmer en als een potente inhibitor van het enzyme phosphodiesterase 4 (PDE4).

Kanna kan op meerdere manieren gebruikt worden. Er kan thee van gezet worden of men kan het gewoon doorslikken.

Ingrediënten:

  • Kanna

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Kanna (20:1) Poeder 5gr.

Kanna verbetert bij inname de stemming en onderdrukt het hongergevoel.
  • Merk: Cannaz
  • Artikel nr.: KANN-10088
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • 4,95€

  • Excl. BTW: 4,54€

Tags: Kanna